Малко информация за алуминиевите джанти

Едно от нещата, които забелязваме по колите са джантите. Всички обичаме красиви и нестандартни джанти, особено ако са по-скъпи и са съчетани с по-големи гуми. Джантите са неизменна част от колата, с която ние наистина се гордеем и която прави возилото ни наистина завършено и специално.

Всички знаем, че поставянето на алуминиеви нестандартни джанти разхубавява колата ни, но за целта трябва да знаете още доста неща, за да не пострадате.

Ако сте си взел нова кола или искате да си вземете и да и сложите уникални джанти можете да останете без гаранция за колата.

Ужас! Не го знаехте, нали? При някои от новите коли не се разрешава да има голямо отклонение от поставяните модели гуми и джанти от фирмата производител. Ако си направите такъв експеримент можете да изгорите с гаранцията на колата за секунди, а причината е, че размера им е точно определен и всякакви други опити ще повлияят негативно върху спирачната и други системи система.

Може би до сега не сте се замисляли за това, но е време да го направите. Знаем, че всички мислим първо какви да са гумите и джантите и колко ще струват, но тук това не се оказва водещо.

Именно поради тази причина е добре преди да си правите каквито и да е планове да се консултирате с нашите експерти, които да ви обяснят всичко и да ви предложат най-добрия вариант за вас самите.

Добре е да знаете, че когато купувате алуминиеви джанти трябва да вземете предвид това колко интензивно шофирате колата си и как точно я шофирате. Ако искате скоростно предвижване, джантите трябва да са леки, а ако имате необходимост от здравина то решението са стоманени модели.

Знайте, че алуминиевите джанти също са подходящи за колите, които се карат предимно в градски условия, защото позволяват на студения въздух да отиде до прегрелите спирачни дискове.