Повече информация за чип тунинга

Може би ви се иска да карате добра кола, но все не ви достигат пари за големи подобрения. Не се отказвайте има и друг вариант да направите возилото си по-добро – чип тунинг. Има много предложения за този интересен вид тунинг, за всякакви автомобили и винаги можете да изберете най-подходящото за вас.

Не си мислете, че чип тунинга е само смяна на фирмения чип на колата ви с друг, има още доста интересни неща, които можете да научите за него.

Като за начало ще ви кажем, че чип тунинга синхронизира паметта на блока на управление на двигателя и диагностичната букса на автомобила. Така се изчистват всички фирмени програми за управление по колата ви. След премахването се запаметяват подобрени програми, но за целта е необходимо да се маха блока за управление, за да се стигне до

Диагностична букса, от където се прави синхронизирането.

За да се смени чипа, трябва да се свали паметта за управление на двигателя, в която е цялата информация за фирмените програми. Тук трябва да се маха блока за управление, за да се смени чипа, но при тази смяна, ще можете да си върнете фирмения софтуерна возилото ви.

Другият начин е с програмиране, като той се прави само при определени марки коли, защото не всички могат да приемстват първите два начина, заради махането на блока за управление. При този начин трябва да се разглоби ECU — то и да се запишат фирмените програми с помощта на специално оборудване през BDM. След тази процедура се качват новите подобрени програми.

От написаното до тук можете да придобиете обща представа какво е чип тунинга и за какво точно се използва. Въпреки това не си мислете, че знаете всичко, защото по-важното е, че всяка една от тези процедури не само повишава мощността на двигателя ви, но и намалява разхода на горивото.

Изберете подходящия тунинг и му се наслаждавайте.